Fjern den tykke stilken og de grønne bladene, og knekk av medium størrelse buketter av blomkålen.
Skyll disse godt, så koker du dem i saltet vann til de er myke, ca 7-10 minutter. La renne godt av og ha i en ildfast form.
Mens blomkålen koker, lager du en Mornay saus, jeg brukte halvparten revet Parmesan og halvparten revet VSOP Gouda ost.
Når Mornay sausen er ferdig, har du den over blomkålen som du setter i ovnen på 175 grader til osteblandingen begynner å boble 8-15 minutter alt ettersom hvordan ovn du har. Følg med!
Vi spiste osteblomkålen sammen med noen nye pølser vi testet, sellerimos og stekt pepperoni. De var ganske gode, men iom at det er like mye kyllingkjøtt som andekjøtt i dem syntes jeg det er litt i overkant huldersk å friste med andepølser når det egentlig bare er pølser med litt andekjøtt.