Tilbehør; sylta grønnsaker

Sylta grønnsaker passer nesten til alt! Vi har to favoritter om dagen; gulrot og reddik. De lages helt likt, men reddikene blir raskere ferdig enn gulroten. DSC_0209

Skrell gulrot (dette gjør du ikke med reddiken, holder å vaske dem godt.)

DSC_0213

Skiv svært fint i mandolin, eller kutt i fine skiver - mandolinen gjør det veldig mye enklere, raskere og mer "uniformt" - men du klarer fint å lage det uten også. Her i huset prøver vi oss på asiatisk-ish sylt om dagen;

Til ca 1 kg gulrot og to bunter reddik trenger du:

  • 1 dl riseddik
  • 1 dl "vanlig" eddik
  • 2 dl sukker
  • 4 dl vann
  • 2-3 generøse klyper salt

Etter endel eksperimentering er jeg kommet frem til at jeg liker mer eddik i syltelaken enn de tradisjonelle oppskriftene oppgir, dette må du nesten bare justere og smake deg til selv. Jeg har også oppi salt, det er ikke nødvendigvis så vanlig.

DSC_0219

Ha ingrediensene i en kasserolle og kok til alt sukker og salt er oppløst. Ha grønnsakene over i et sterilt glass hvis du skal la dem stå en stund, eller bare i en bolle hvis du skal bruke dem iløpet av dagen, eller de nærmeste dagene.

DSC_0224

Dekk med plastfilm eller lokk og sett kaldt. Reddikene blir ferdige på 5-6 timer og får en nydelig rosafarge, men kan gjerne stå lenger. Den sylta gulroten er aller best etter en etpar dager til en liten uke.