Raviolo Mezzelune Ricotta Parmigiano Basilico Burro Pinoli (ala Jonas)

Det stemmer. Hvis du nå skuler bortover sofaen mot mannen din som knapt gidder koke ferdigkjøpt pasta fra butikken - ta det med ro.

Jonas lagde IKKE disse ultragode ravioloene til meg og/eller barna, men til sine kolleger som kom på tidenes kanskje mest forsinka julebord.

image

Heldigvis fikk jeg to puter da jeg fikk lov til å komme kom hjem, så anbefalingen er ikke familiært betinget! De var nydelige.

Lag fyllet først!

Du trenger (til fyllet):

  • 450 gram ricotta (som du ENKELT kan lage sjæl, men du må ikke)
  • 350 gram revet ost du liker godt (Parmesan, Gouda, Cheddar, Peccorino etc - du bestemmer!)
  • 1 håndfull basilikumsblader
  • 2 egg
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts nykvernet sort pepper

Rør ut ricottaen i en skål og mos den litt sammen med en gaffel. Pisk eggene lett og bland i bollen, sammen med dine favorittoster og basilikum i revet versjon, samt salt og pepper. Bland godt, til det er en jevn masse.

Dekk med plast og sett kaldt i en drøy halvtime.

image

Du trenger (til pasta):

  • 375 gram mel av durumhvete
  • 2 store egg (eller - ikke små)
  • 8 ss vann
  • 3 1/2 ss god olivenolje
  • 1/2 ts salt

Bland det våte og salt, altså egg, vann, olje og salt. Ha i melet med ca 1/3 av gangen, rør godt med en gaffel innimellom, til du har en samlet og glatt deig. Jonas rapporterer at den kan føles litt "fuktig" og "løs" til å begynne med, men at man bare må arbeide den sammen.

Deretter skal deigen eltes i minst ca 10 minutter. Jonas gjorde dette for hånd.

image

Jeg har ikke prøvd det selv, så jeg kan ikke anbefale å gjøre det med maskin. Men jeg tror kaaanskje jeg ville gjort det selv. Gi lyd om noen har prøvd! La også denne hvile ca en halvtime.

Så rulles pastaen ut. Du trenger ikke en pastamaskin, men man skal nok være greit spesialist før man får deigen like tynn med kjevle.

imageimageimageimage

Når pastaen er så tynn som du klarer eller liker - stikker du ut hull med et glass eller en kopp.

imageimage

Nå kommer det vanskelige. Være det seg ravioli eller asiatiske dumplings - å lage de handler egentlig aller mest om en ting - nemlig hvor mye fyll du har i hver lille raviol. Dette spørs jo selvsagt på hvor stort glass du har brukt til å stikke ut sirkler ol. Uansett - bare prøv deg frem!

image

Ta en liten stæsj med fyll i midten av pastasirkelen, dypp fingeren i vann og lag en "linje" langs kanten av pastasirkelen - dette skal liksom fungere som lim. Så bretter du pastaen til en halvmåne og klemmer langs kanten med en gaffel ol.

image

IKKE bli lei deg om du ikke får det til på de første 3! Her gjør øvelse mester altså. Jonas serverte ravioloen med en variant av denne sausen.

image

Til inspirasjon er jeg svært spent på hvilke oster dere har tenkt til å bruke! Skriv gjerne i kommentarfeltet eller på facebook.