Tilbehør: fritert søtpotet

Hvis jeg skal velge meg en ting jeg må spise resten av livet, er det nesten nødt til å bli søtpotet. Den kan varieres i det uendelige, stekes, kokes, bakes, moses, friteres, syltes, dampes - man kan lage de mest amazing supper - for ikke å snakke om at den er like god søt som salt. DSC_0093-2

Den beste søtpotetopplevelsen jeg har hatt i hele mitt liv, er fra et av våre favorittvannhull i Beijing - Apothecary (nå nedlagt dessverre/heldigvis). De serverte en syltet, dobbeltfritert søtpotet som var intet mindre enn fullkommen.

Da jeg var gravid andre gang tenkte jeg på den daglig, jeg skrev tilogmed en tåredryppende epost og ba om oppskriften - men til ingen nytte.

Screen Shot 2015-03-08 at 21.53.37

Mitt prosjekt for våren er å eksperimentere meg frem til den samme magiske smaken, i mellomtiden kan man øve på kun å fritere den søte poteten.

Du trenger:

  • Søtpotet
  • Nøytral frityrolje (raps/solsikke/peanøtt)
  • salt

Skrell søtpoteten. Skjær skiver med en ostehøvell for eksempel og legg skivene i en bolle med kaldt vann. Bytt vann en eller to ganger - dette er for å fjerne litt av stivelsen, så de ikke klebes sammen når du friterer dem.

DSC_0062-2

Et tips er å ha salt i vannet - da trekker søtpotetene til seg den salte smaken, men på grunn av husets minste, salter vi heller etterpå.

DSC_0075DSC_0071

Varm opp olje i en "dyp" beholder - vi brukte en wok, og friter en håndfull flak av gangen. Ta ut med en hullsleiv og legg i en tallerken med tørkepapir i bunnen.

DSC_0083

Server til hva du vil - men vil tipse om at det funket overraskende godt til Skrei!

DSC_0103