Grove vafler til middag? Supersuksess!

DSC_00671.jpg

Vafler til middag? Før du lar skepsisen ta overhånd; dette er en middag som funker perfekt som hverdagsmiddag for en småbarnsfamilie - den er veldig god - OG veldig barnevennlig! Vafler er som pannekaker, det finnes hundrevis av oppskrifter som er verdens beste - og likevel - ingen av dem er like.

Denne oppskriften er mer enn inspireret av superhelt og NRK "kollega" Lise Finckenhagen sin oppskrift delt på Godt.no - men jeg var nok litt rausere med smøret, og brukte sammalt hvetemel istedenfor fint.

Du trenger (ca):

  • 6 store poteter/mandelpoteter
  • 1 boks rømme
  • 1 pk bacon
  • 2 dl melk
  • 2-3 egg
  • Sammalt hvete (eller et annet mel du liker)
  • bakepulver
  • gressløk

Fordi det er middagstid og hverdag, så vil jeg anbefale å skrelle potetene først, deretter kutte dem i grove biter. Kok opp usaltet vann, senk temperaturen noe og la dem trekke på medium + til de er møre.

DSC_0030

Ha av vannet og pass på at du "damper ut" resten av det eventuelle vannet i gryten.

DSC_0040

Mos.

DSC_0049

Ha i smør og rømme og rør godt. På mengde fulgte jeg ikke oppskriften, men bare slumpet litt. Vi vet jo alle hvordan en vaffelrøre skal se ut?

DSC_0051DSC_0054

Deretter har du i egg, melk, grovt mel og litt bakepulver og visper godt sammen.

DSC_0058

Jeg saltet som vanlig ikke på grunn av de søte små, men tror nøkkelen til eventuell suksess kommer her;

DSC_0077

La røra hvile litt. Jeg har aldri kranglet med min svigerfar - og likevel har jeg stemmen hans som roper gjennom rommet klart som dagen i hodet; DU MÅ LA RØRA HVILE MINST ET KVARRTER!

Lag en testvaffel og smak på den. Hadde det vært digg med noe urter i? Timian for eksempel? Eller kanskje bare salt og pepper?

Vi serverte med grønn salat i hvit balsamico vinagrette til de voksne og rester av verdens beste blomkålsuppe til de små. På vaflene ble det rømme, revet gouda, gressløk og tørrsaltet bacon stekt i ovnen og knust med hånda.

DSC_0073DSC_0069