Testing: Rugbrød fra pose

Jeg gir ikke opp, men noen og 20 års erfaring tilsier enn sålenge dessverre - at baking ikke er min greie. DSC_0038

En kollega spurte hvorfor jeg ikke bare kjøpte en ferdig brødpose heller enn å servere familien en masse medium gode, men hjemmelagde brød. Hun hadde et poeng.

Jeg har testet ganske mange av brødposene fra Bobs Red Mill, og denne rugbrødvarianten er helt klart min favoritt.

Brødet lager du superenkelt, ved å åpne pakken, fjerne gjærposen, ha det tørre i en bakebolle.

DSC_0040

Ha i 2 spiseskjeer solsikke eller rapsolje, 2.6 dl lunka vann (jeg måtte regne om som du ser) og elt deigen i 8-10 minutter.

DSC_0045DSC_0044DSC_0050DSC_0054

Deigen skal heve to ganger, først 1 1/2 time, så ca 40 minutter. Etter at vi kjøpte dampovn har jeg pleid å heve i den (eget fancy, heveprogram) - men ellers er ett fint triks å legge en dyne rundt bollen! True story.

Ha i brødform, la heve ytterligere 40 minutter og stek i ca 30-40 minutter på 190 grader.

DSC_0092DSC_0105

Bobs Red Mill rugbrødmix får du kjøpt her.

Dette innlegget er forøvrig ikke sponset, men hvis du bruker rabattkoden HLZ728 - får både du og jeg rabatt neste gang vi handler.

Husk å sjekke toll.no for dagens valutakurs, og legg deg alltid litt under 350 kroner inkludert porto.

Neste lørdag skal jeg teste havregrøt av oldschool, stålkutta og økologisk havre!