Superenkel skalldyrkraft!

DSC_01961.jpg

Liker du ferske reker? Rekesmørbrød, skagensalat eller kanskje bare spise rekene rett fra posen? Vel, hvis du ikke allerede gjør det, må du love meg en ting. Spar på skallene. Spar på skallene. Hvis du ikke har mulighet til å lage kraft de neste par dagene, putt skallene i en ziplock og sleng dem i fryseren. Tro meg, du vil se stygt på alle som kaster rekeskallene sine når du først har prøvd denne!

DSC_0223

Det eneste du trenger for å lage en helt magisk kraft er nemlig rekeskall (jeg bruker hodene også) og vann. Tuller ikke! På en måte kan vi nesten si at det er gratis, rekene skulle du jo ha uansett, skallet hadde du jo kastet likevel - og vann - det er vi her i nord så privilegerte at vi har tilgjengelig omtrent over alt.

DSC_0228

En liten advarsel før vi setter i gang; Å lage rekekraft - magisk som det smaker, det lukter ikke særlig godt. Du trenger heller ikke trykkoker, men jeg har laget denne kraften både med og uten, og du sparer endel tid med.

Ta rekeskall i en varm gryte, rør rundt til alle skallene er "stekt" (ikke brent!) og ha over kaldt vann.

Jeg bruker ca like mye kaldt vann som jeg har volum av rekeskall. Men jeg tar det på øyemål.

La koke i en time i trykkoker eller ca 3 i vanlig gryte (med lokk).

DSC_0235

Skum av, sil kraften og reduser den til den blir mørkere og kraftigere, og smaker veldig godt når du tar en skje! (Men blås først, den er varm, hehe.)

DSC_0238IMG_5721

Jeg brukte den sist til å lage fiskesuppe med skrei ! <3