Tilbehør: Skivet gulrot med cayenne, *spisskummin, smør og honning

Dette tilbehøret med sterke røtter i midtøsten, har fått en ekstra piff med cayenne, som jeg har lagt til selv. Lett som en plett såklart - og funker som tilbehør til det aller meste!

Du trenger: (4 personer)

  • 4-6 gulrøtter
  • 1 spiseskje flytende honning
  • 1-2 teskje hele spisskumminfrø (edit: skrev cumin, fikk korreks!)
  • smør
  • cayennepepper
  • (eventuelt flaksalt & sitron)

Skrell gulrøtter og skiv dem. Akkurat hvor tykke du skiver dem er ikke så viktig, men at de er like tykke - det er viktig! Selv går jeg for en raus fingerbredde når jeg lager disse.

DSC_0027DSC_0028DSC_0025

Ha litt vann i en stekepanne sammen med gulrøttene og kok opp. (Gulrøttene skal ikke dekkes helt av vannet)

DSC_0032

Ha over lokk, enten i form av et faktisk lokk - eller du kan bare snu en annen stekepanne på hodet over. La koke i 5-10 minutter, så senker du varmen og tar lokket av mens det fortsatt småputrer.

Legg etpar teskjeer hele spisskumminfrø i en tesil, kutt en skive smør (her får din egen samvittighet råde!) og ha i blandingen. Ha over cayennepepper og honning. Rør rundt og pass på å snu gulrøttene innimellom ettersom vannet fordamper. Pass ekstra på, nå kan det brenne seg lettere pågrunn av sukkeret i honningen!

DSC_0039DSC_0042DSC_0044DSC_0046

Rør oftere (men ironisk nok, mer forsiktig) mot slutten - og ha gjerne over en bitteliten klype salt og en liten skvis sitron som du vender lett inn før servering. Det siste er ikke nødvendig - men digg hvis du serverer fisk for eksempel. <3

DSC_0049DSC_0058