Tilbehør; Alle koldtbords mor

Nå er det bare fem dager til 17.mai! Kanskje skal du ha frokost hjemme? Eller troppe opp ferdig pyntet klokken 07:55 hos gode venner? Uansett er det mer enn sannsynlig at noen egg skal røres. 1c943510beda11e2922a22000a1fdc29_7

Uten å bli for filosofisk her, vil jeg si at eggerøre er som kjærlighet. Hvis man bare setter den på og rører borti innimellom blir den tørr og vanskelig å svelge.

DSC_0007

Hvis man derimot pleier den, passer på den, og gir den omtrent din fullstendige oppmerksomhet og veldig mye smør, vil du ende opp med bare å ville ha mer og mer og mer.

DSC_0012

Ok, kanskje ikke verdens beste analogi, men uansett. Her er oppskriften på min favoritt! Lag mye av gangen, for du kommer til å spise mer enn du pleier. Den holder seg også godt i kjøleskapet, så skulle du mot formodning få rester er det superdigg til matpakke, lunsj, frokost ol.

Pisk sammen eggene og ha i en gryte eller stekepanne på svak varme.

DSC_0017

Rør mer eller mindre kontinuerlig i 10-15 minutter til hele eggerøren har blitt fastere, men fortsatt er ganske fuktig. Når den er nesten stil, har du i smør, ta litt av gangen og smak til.

DSC_0025DSC_0034DSC_0041DSC_0058DSC_0060

Smak eventuelt til med salt og gressløk også - et voila! Hurra for 17 mai! (Men denne lager du kvelden før, sant? Ellers rekker du rett og slett ikke stryke bunadskjorta)