Miriams magiske supper; Squash & søtpotetsuppe med cashew & kokos

Ok, så dette skjer faktisk ofte på jobben. Man sitter ved pulten sin, jobber i vei for Thor Gjermund Eriksen, og så vips. Sulten melder seg. Noen ganger kommer følelsen snikende, men resultatet er alltid det samme. S.U.L.T.E.N. 10873435_904184086280864_2279995053774233935_o

I en perfekt verden har man en deilig matpakke, men i min verden har det vært en hard nok kamp mot klokka å komme seg ut av døren i tide, så da blir det som oftest en tur i kantina. (Jeg spiser riktignok alltid på pulten, med unntak av bursdager som bildet under, hvor Kristin og jeg slår på stortromma og spiser ved et bord uten datamaskiner!)

10358455_1406965456257591_510696003_n

De fleste som jobber i NRK kantina er veldig hyggelige, søte og hjelpsomme folk. Men det er en som utmerker seg, hun er seriøst som en stråle med sol. Og det er selvsagt også hun som lager best mat.

Jeg trodde faktisk jeg skulle le meg ihjel da jeg traff min venninne Live i kantinen forleden og hun bare; Pia! I dag må du prøve suppen, det er en dame her som bare lager så utrolig gode supper.

Aha! Du mener Miriam, som jeg har lunsjstalket siden ifjor?

IMG_1942

Jeg har selvsagt tatt det ett skritt videre, her får du oppskriften på Miriams superdigge, vegetariske squash og søtpotetsuppe med cashew og kokos. Til info brukte jeg en god del mer hvitløk (som vanlig) kanskje 3-5 fedd.

Edit: Har fått tilbakemelding fra noen som har laget suppen og syntes den var litt kjedelig og hadde tykk konsistens. Som vanlig med supper er det viktig å smake til litt, hvos dine 3 middels søtpotet veier 500 gram pr stk og du bruker 5 dl vann, kan den minne litt om barnemat i konsistensen. Men! Hvis du bruker søtpoteter a 300 gram og kanskje 7 dl vann - ja, da blir det en vannete og kjedelig suppe. Så smak deg til! Bare du vet hvordan din suppe blir perfekt, men dette er et veldig godt utgangspunkt :)

Du trenger

  • 4 ss olivenolje
  • 50 g smør
  • 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 squasj, hakket
  • 3 middels søtpotet, hakket
  • 1 ts curry (paste eller pulver, velg selv)
  • 2 dl kokosmelk )
  • 125 g cashewnøtter, grovt hakket
  • Havsalt og nymalt svart pepper

DSC_0354DSC_0329

Stek grønnsakene i olje og smør.

DSC_0356DSC_0360DSC_0361DSC_0367

Tilsett curry, salt og pepper. Hell oppi 5 dl vann og kokosmelken.

DSC_0368

La det småkoke i ca 30 min.

DSC_0371DSC_0370

Tilsett nøttene og blend suppen fint med stavmikser.

DSC_0375

Ps. Jeg trenger fortsatt en ny stavmikser? Anyone?

Sulten på mer? Følg gjerne matvrakbloggen på facebook, instagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik