Tilbehør: Sylta sopp i sherryeddik (med hvitløksbonus)

Altså, moren til naboen min lager verdens beste sylta grønnsaker. VERDENS beste. Men i påvente av hennes oppskrift og etter at jeg spiste opp hele nabolagets lager har jeg prøvd å eksperimenter litt selv. Ikke like god som den iranske magien jeg kjøper av Nasrin, men ikke så verst heller. . Du trenger:

  • 1 kg sopp - jeg brukte kun vanlig champinjong
  • 5 dl sherryeddik
  • 2-3 dl vann (da blir den mildere)
  • 3 fedd hvitløk, knust

Div krydder du liker, jeg brukte

  • 2 ss dill
  • 2 ss salt
  • 2 ss hele pepperkorn (sorte)
  • 2 ts kayennepepper
  • 3 laubærblad

(I utgangspunktet lagde jeg denne uten vann. Og jeg syntes den ble god, men munnsjenken i familien mente den var bittelitt på den for kraftige siden, så jeg har lagt til vann i denne oppskriften, det bruker jeg på asiatiske sylta grønnsaker for eksempel. Til info der altså)

Rens og kutt soppen. Jeg har lært at man aldri skal vaske sopp, men her gjorde jeg rett og slett det, iom at den skal kokes likevel.

DSC_0123

Bland alt i en gryte og kok i ca 15 minutter.

DSC_0126DSC_0132

Ha ut soppen og legg på et rent kjøkkenhåndkle til tørk, la tørke minst etpar timer.

DSC_0136DSC_0139DSC_0140DSC_0141

Ha soppen i steriliserte glass (jeg steriliserer i dampovnen, men å koke funker like bra) og fyll på med olivenolje.

DSC_0147DSC_0162

Sett kaldt! Kan visstnok holde etpar måneder, men iom at jeg lagde disse forrige uke, kan jeg ikke skrive under på det helt enda. Men! Jeg ble så gira at jeg brukte laken en gang til og lagde sylta hvitløk også. Samme fremgangsmåte.

DSC_0150DSC_0153DSC_0156