Lettgravet lam med kayenne og spisskummen

Dette er en fusjon mellom flere av de beste tingene jeg vet om. Er så sykt glad for at det funka! Først og fremst er inspirasjonen hentet fra den "klassiske" ribbesandwichen til Momofuku - hvor kjøttet hviler i kjøleskapet innpakket i en blanding av salt og sukker i minst 6 timer. 

Men! Noe av det beste jeg vet i hele verden, er en nordkinesisk (Ygur) klassiker; grillspyd med lam, krydret med chili, spisskummen og helt sikkert en god del msg. Men godt uten og! 

Du trenger: 

  • Lam
  • 2 dl sukker
  • 2 dl salt
  • 2 ss spisskummen (du kan gjerne mortre dem lett)
  • 1 ss kayennepepper
  • 1 ss paprikapulver

Bland krydder.  

(Du kan som sagt gjerne mortre spisskummen litt for å frigjøre enda mer smak om du vil)

Legg plastfilm i bunnen av et stekebrett. (En lengde holder) Skyll lammelåret, tørk godt. Ha krydderblanding på plastfilmen og legg låret over. 

Fortsett å dekke låret med krydderblanding og pakk inn med plastfilm - til blandingen dekker alle siden av kjøttet. Sett hele fatet i kjøleskapet og la stå minimum seks timer. (Jeg lot det stå i litt under et døgn).

Fjern plastfilmen og ha låret i en varm ovn (ca 200 grader) i 30 minutter før du senker temperaturen til 125, setter i steketemperaturen og tar ut lammet når det har nådd din ønskede temperatur (et sted mellom 60-65 kanskje?). Husk å la kjøttet hvile! (Slik ser låret ut før du setter de i ovnen. Nam! Hvis du vil ha det litt mildere, kan du også skylle av krydderblandingen, men vi lot den bare være på. )

Det beste med denne tilbredningsmetoden er selvsagt at du kan bruke akkurat de krydderkombinasjonene du ønsker deg! Herregud som jeg gleder meg til å prøvde dette med en spicy julekrydret ribbe om ikke lenge.... (Lammet ble servert med dampa brekkbønner og søtpotet dauphinoise <3)

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik