Taco av larver og gresshopper

Fredagstaco, lørdagstaco, mandagstaco, onsdagstaco - taco taco taco! Men insektstaco? Gresshoppetaco? Larvetaco?

Det er kanskje ikke helt stuereint med insektstaco enda? Vel, jeg tror på ordentlig det er fremtiden, og ble faktisk mest glad - og bare litt redd - da min venninne Live ringte og spurte om jeg kunne komme hjem til henne og lage insektstaco til det nye tvprogrammet hennes; Live redder verden (litt).

(Alle fotos: Amalie Skevik)

Da jeg gikk derfra på kvelden hadde jeg allerede begynt å drømme om et lite terrarium med gresshopper som kunne stå på vaskerommet kanskje, og som jeg bare skulle mate med mandler. Det ble selvsagt helt nedstemt av familien, og argumenter som at jeg allerede har ca 100 000 andre husdyr/insekter bare rett utenfor kjøkkenvinduet var umulige å vinne mot.

Men! Jeg har iallefall laget insektstaco, det var veldig godt når man klarte å legge fra seg tanken på hva man spiste, og oppskriften får du her: (Insektene kan du kjøpe i en dyrebutikk, men ring gjerne og bestill på forhånd hvis du skal lage mye)

Gresshoppetortillas: 

 • 100-300 gram gresshopper (avhengig av hvor tøff du føler deg)
 • fint maismel
 • vann
 • salt

Frys gresshoppene iallefall i noen timer, så de er helt bedøvede. Ha dem på stekebrett med bakepapir i forvarmet ovn på 220 grader. Etter en liten stund kommer gresshoppene til å våkne kort, så dør de. Det kan tenkes du vil bruke over/undervarme hvis ovnen din er veldig kraftig - for med varmluft kan de begynne å suse rundt inni der, og det kan bli litt vel bibelsk. Du lukter når det er ferdig, det lukter deilig nøtteaktig, nesten som svor på en måte - men ca 10-15 minutter bør du regne med. 

Lag mel av gresshoppene i en morter. Mål opp hvor mange desiliter gresshoppemel du får og suppler med maismel til du har totalt ca 4,5 dl. Ha i en halv teskje salt og rør. Bland i litt over 2,5 desiliter kaldt vann litt etter litt til deigen har samlet seg. Hvis den blir skrekkelig klissete kan du justere med litt maismel, deigen skal være fast, men absolutt ikke tørr.

Lag små baller av deigen, press i en tortillapresse (eller legg ballen mellom to lag bakepapir og bruk en kjevle, husk å vær fast, men forsiktig!) og stek i en tørr panne på høy varme. 

Oppbevar i et bittelitt fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager tacoen.

Larvetaco:

 • 500 gram melmums
 • hvitløk
 • frisk koriander
 • chili
 • tacokrydder (vi lagde selv av å mortre sammen spisskumin, paprikapulver, tørka chiliflak, kayennepepper, korianderfrø, fint hvitløkspulver (ikke de små bitene, men pulveret) og bittelitt salt)
 • hjemmelaget salsa
 • salat
 • lime
 • guacamole (kan sløyfes)

Vask larvene godt og putt dem i fryseren - helst over natten. 

Hakk hvitløk og stek i panne med litt olje. Ha over larvene, la dette steke på medium varme i fem-seks minutter før du har over krydder og lar dette steke litt til. Pass på at krydderet blir godt fordelt. 

Så er det bare å sette tacoen sammen - som du ser av videoen gjemte vi larvene under korianderen iallefall på første forsøk - for det er litt krevene å spise larver hvis man ikke har gjort det før. Men det smakte godt!

Finn frem en lefse, ha i litt guacamole, salat, larver, topp med salsa, finsnittet chili og frisk koriander, og press en båt med limesaft over det hele. 

Og hvis du lager dette hjemme - del et bilde på instagram da! Bruk emneknaggene #liveredderverdenlitt og #matvrakbloggen - vi gleder oss sånn til å se!

(Og vil du sjekke hvor miljøvennlig du selv egentlig er - kan du gjøre det her)

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik