Glutenfrie hurtigrundstykker <3

Disse rundstykkene er en FAV-O-RITT hjemme hos oss. Familien elsker dem fordi de smaker så godt. Jeg elsker dem fordi de tar ca 10 minutter med egeninnsats å lage. Og jeg elsker dem fordi de fryser så bra, tiner perfekt til lunsj om jeg slenger noen frosne i veska på vei til jobb om morgenen. (I en boks altså, haha)

(Som en ekstra bonus for deg med diettrestriksjoner eller mat intoleranser - er de både uten gluten og så godt som frie for karbohydrater.)

Du trenger: 

  • 500 gram cottage cheese
  • 5 medium/små eller 4 store egg
  • 500 gram havregryn
  • 1 raus ss bakepulver
  • 1 ts salt

Du kan også pimpe opp med diverse krydder om du vil, cayenne, timian, tørka chili eller kanel og kardemomme for en søtere variant.

Ha egg og cottage cheese i blender og kjør sammen til du har en blek og fin røre som likner litt på eggedosis i konsistensen.

Ettersom hvor fint du vil ha det - ha alt eller halvparten eller ingenting av havregrynene i en foodprosessor og finkutt til mel. Jeg har prøvd flere varianter og foretrekker å lage mel av ca 60 prosent så blir det litt teksturforskjeller i rundstykkene.

Bland salt og bakepulver i havregrynene. Ha over eggeblandingen. Rør godt.

Form rundstykker og stek ca 18-20 minutter på 195-205 grader (spørs på ovnen din). Du kan bruke både varmluft og over/undervarme - men husk å sette dem inn i varm ovn!

(Jeg har prøvd både å lage dem i form og å forme frihånd. Foretrekker det siste, da blir det større påleggsflate, haha!)

Pakk sammen de du ikke bruker og ha i fryseren, ta ut kvelden før bruk eller om morgenen for lunsj på kontoret - og de er perfekte når du trenger dem!

 Håper du liker disse hurtigrundstykkene - og blir som vanlig veldig glad hvis du bruker emneknaggen #matvrakbloggen om du deler bilder av - ja - at du har laget disse for eksempel! <3

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik