Bakte poteter (en gang til)

På søndag hadde vi en sjeldent nydelig dag. Hele storfamilien var på middag hos oss, og vi gikk all inn på grillfronten, startet matfesten allerede klokken 15 på ettermiddagen.

Det var høyrygg av okse i sous viden litt under to døgn, pølser fra fjellgris, indrefilet av svin med timian (også fra fjellgris) grillspyd av lam med hvitløk og chili, og en mengde grønnsaker/tilbehør, som grilla fersk mais, tyrkisk pepper (nei, ikke den), aubergine, hummus, og ikke minst det som kanskje er min favoritt:

Bakt potet.

Problemet er bare at den bakte poteten kom for sent til bordet. Da den store keramikkbollen med 8 herlige, store, sammenfallende bakte poteter ble satt ut – ja, da var folk stort sett ganske mette. Og hva gjør man egentlig med 6 bakte poteter man har til overs?

Vel, man baker dem en gang til!

last ned.jpg

Du trenger:

  • Bakte poteter
  • En god, hard ost du liker (jeg brukte gouda fra Reypenaer)
  • Hvitløk
  • Sjalottløk
  • Rømme
  • Bacon
  • Gressløk
  • Pepper

Dette er ikke en oppskrift hvor du trenger å bekymre deg for mål. Slump litt her og litt der, men for å måle da, så brukte jeg 6 poteter, ca 250 gram revet ost, 5 fedd hvitløk, 5 medium store sjalottløk – og som vanlig – ikke nok bacon.

Kutt hvitløk og sjalottløk, svett i bittelitt nøytral olje på medium varme.

Grav forsiktig ut potetkjøttet uten at du ødelegger skallet og ha potetkjøttet i en bolle. 

Sett de tomme potetskallene på et fat med bakebrett og sett i ovnen på ca 175 grader i 15 minutter.

I mellomtiden moser du potetblandingen, og har i hvitløk, løk, og revet ost. (Du trenger ikke rive den så fint, den kommer til å smelte)  Overraskende nok, hadde jeg også i litt smør, hehe.

Bland godt, og ha blandingen tilbake i potetskallene.

Bak videre i ovnen på samme temperatur i ca 15 minutter, eller til de begynner å bli gyldne på toppen.

Stek bacon, kutt gressløk, hent rømme ut av kjøleskapet.

Ha over rømme, kutta gressløk, “knust” crispy bacon og nykverna pepper – og legg deg flat for en coverversjon som faktisk er bedre enn originalen.

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik