Slumpevafler

Godt nyttår!!! Starten av 2016 blir tilbrakt i stuen med søsken og barn - alle i pysj, vidløftige byggeklossprosjekter utover gulvet, film, puter, dyner, kaffe, farris, karamellpopcorn, trøffelpotetgull, biscotti og den svake summingen av oppvaskmaskinen som gradvis visker ut synet av 38 uvaskede vinglass haha. 

Hello, little friend... 👋🏻 (og takk @camillabjorn & @leifreme for gourmetshower!!!)

Et bilde publisert av Pia Skevik (@piaskevik)

Vi har noen sterke middagstradisjoner i familien - men med unntak av søndagsbrunsj som alterneres mellom Punjab Tandoori eller Hai - er de sjeldent knyttet til en bestemt dag. Vi prøver selvsagt å ha restemat hver torsdag for eksempel - men ofte går det bare bedre opp om vi gjør det tirsdag, eller onsdag - kanskje tilogmed mandag!

Men så sikkert som banken er det at vi spiser nøyaktig det samme på julaften hvert år, og på 1 januar - spiser vi rester! Det føles nesten litt fint å starte året med en skikkelig god restemiddag, og i dag er det reinsdyrstek, portvin & madeiraposjert pære, sylta løk, potetmos og smørbakt rosenkål på menyen.

Og varme Madeleines dyppet i karamellsaus og varm sjokolade! 

Madeleines-testing til nyttårsmiddag 🎉

Et bilde publisert av Pia Skevik (@piaskevik)

Før middag er det imidlertid mye tid til koselige småprosjekter, og du har helt sikkert noen slumper med både det ene og det andre i kjøleskapet som må brukes opp. I oppskriften under gjorde jeg kål på to halve rømmebokser, en nesten tom melk - og slutten av en fløte. Disse er dessuten bare søtet med lønnesirup og honning.

Svigerfaren min har lært meg å droppe oppskrift når jeg lager vaffel eller pannekakerøre, men her følger ironisk nok oppskriften på slumpevafler - de ble supergode! 

Du trenger: 

 • 3 egg
 • 4 dl rømme
 • 1 dl fløte
 • 1.5 dl melk
 • 1.5 dl smeltet smør
 • 400 gram hvetemel
 • 1 teskje natron
 • 1 teskje bakepulver
 • 1 teskje vaniljepulver/vaniljesukker
 • 1 teskje kardemomme
 • lønnesirup
 • honning

Smelt smøret først, mens du finner frem de andre ingrediensene. I det siste har jeg begynt å la smøret stå til det koker litt når jeg baker, det blir en sånn superdigg nøttearoma av det som smaker magisk. La smøret avkjøle litt før bruk!

Visp egg, ha i rømme, fløte og melk - rør til klumpfritt. Ha i smeltet smør og etpar spiseskjeer lønnesirup og/eller honning. Hvis du ikke bruker flytende honning, kan du løse den opp i smøret på forhånd.

Bland det tørre og sikt i røra. La stå og svelle i minst en halvtime! Godt nyttår, kjære deg! 

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik