Spicy parmesanchips

Jeg elsker parmesan! Så mye, at jeg faktisk ber folk jeg ikke kjenner så godt engang, men som skal til Italia - om å ta med en kg eller to hjem til meg hver eneste gang jeg har mulighet. Og jeg har laget det selv! Den blir ferdig i februar - og hvis den er god skal du få fullstendig oppskrift her såklart. 

I mellomtiden skal jeg dele en favoritt med deg, som jeg ærlig talt er usikker på om er et tilbehør eller en snack. Men vi kan kanskje si det slik at hvis det føles naturlig å spise en ting repetetivt for seg selv - så er det en snack :)

Parmesanchips i seg selv er neppe nytt for noen - det er en kjær favoritt både hos umamijunkies og lavkarboere, men har du blandet i noe krydder i osten? Funker sååå bra.

Du trenger: 

 • 75-100 gram parmesan pr person (som snack altså, tilbehør - kanskje litt mindre)
 • 1-2 ts krydderblanding du lager selv av krydder du liker, f.eks: 
  1. Kayennepepper
  2. Sort pepper
  3. Tørket chili
  4. Paprika
  5. Sennepsfrø
  6. Salt

Før jeg blandet revet ost og krydder, lagde jeg etpar stykker til barna som var naturelle.

Deretter blander du krydder og ost.

Fordel videre utover bakepapiret og sett i ovnen på ca 175 grader - litt mer hvis du ikke er bekymret for at de skal bli litt mørke.

Stek i ca 10 minutter - men sjekk ofte! Det er også fint med å lage noen "naturelle" - det er mye lettere å se på dem om de er i ferd med å brenne seg eller ikke.

Vi bruker dem som tilbehør til supper, i salater eller som en ekstra piff som en del av sandwich i et nybakt polarbrød for eksempel! Smaker også helt amazing for seg selv!

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik