Jordskokkchips med kraftkardip

Visste du at verdens beste blåmuggost er norsk? Tuller ikke! Den norske osten Kraftkar som lages av de flinke folka i Tingvollost har vunnet gull i både NM og VM i ost! (Nyttårsforsett: være dommer i ostekonkurranse...)

Dagens oppskrift er en helt magisk snack! Du kan selvsagt bruke hvilken blåmuggost du vil, men jeg syntes jo den blir litt ekstra rå med kraftkar. Den er forøvrig en streng nødvendighet på pepperkaker i julen - og vi kjøpte med begge henda i slutten av desember! (Jeg kjøper neesten bare ost på Fromagerie fordi de er så flinke og søte og kule og har så mye bra ost og er så... Flinke.) Derfor er det fint å bruke siste rest opp på noe superdigg i dag!

Du trenger (til ett matvrak, eller to dumsnille)

  • 2-3 medium jordskokk 
  • 100 gram blåmuggost
  • 2 ss rømme
  • 1-2 ts majones
  • 1/2-1 ts sennep (jeg brukte Mailles Bleu fordi jeg liker ridene ryttere til hest)
  • 1/2 ts cayenne eller annen malt chili
  • 1 fedd bakt hvitløk (kan evnt erstattes med en miniklype hvitøkspulver)
  • sitron

Start med å skrelle jordskokkene. Ha klar en bolle med iskaldt vann - klem en halv sitron i vannet. Ha jordskokken i vannet når den er skrelt. 

Skiv jordskokken og ha tilbake i vannet.

Varm opp en frityrvennlig olje - jeg pleier alltid å spare den for å bruke igjen, derfor ble disse noe mørkere i fargen enn om du bruker "førstegangsolje".

Bland ost, rømme, majones, sennep, chili og blåost med en stavmikser. Jeg har (som stadig nevnt på snapchat) fått ny stavmikser til jul av svigermor! ELSKER den! 

Juster konsistensen etter hva du liker med rømme og evnt majones. Smak til dippen med salt og evnt litt sitronsaft. (Men rømme er jo syrlig da, så jeg trengte ikke det).

Friter jordskokk, la renne av på rikelig med kjøkkenpapir og server straks de er avkjølt. NAM! (Dippen funker også selvsagt suverent sammen med pommes frittes, på burger eller med stekt kjøtt generelt. HVIS du klarer å la noe være igjen, da....)

Tre minutter senere... (Helt sant, bare sjekk snapchat!) 

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik