Grønnkålsnacks - de originale superchips

Dere som følger meg på snapchat (piaskevik) - eller har truffet meg i det hele tatt - vet hvor utrolig glad jeg er i potetgull. Det er nesten ikke helt bra. Nå i det siste har jeg fullstendig oppheng på en ny type superchips - som jeg skal skrive mer om i morgen. Men - først skal vi gjøre en kort historie lang.

Når jeg ikke lager, tar bilde av eller spiser mat, prater på radioen, henger med søsknene mine eller lager overmodige lister over alt (annet) jeg skal gjøre - så hender det at jeg går tilbake til det som er selve roten av mitt voksne arbeidsliv - nemlig dj'ing! Det er så gøy. Men søt kløe også videre, for i dag våknet jeg med tungt postproseccohode - og listen var over ett A4 ark lang, allerede før jeg hadde begynt å skrive.

Står opp. Tusler ned trappen, blir møtt av verdens fineste gjeng, 1000 tegninger på kjøkkengulvet, kaffe, hurtigrundstykker med chevre og rødbeter, nettaviser, epost. EPOST. Og her er nøkkelen kjære venn - noen hadde kjøpt de siste grønnkålfrøene i nettbutikken min! Heldigvis var ny varebeholdning kun et tastetrykk unna - du aner ikke hvor mange venner og søsken jeg hadde i sving for å sortere og rense frø denne sensommeren hehe. (Instruksjonsbrev følger selvsagt med - det er ikke lenge til vi kan så dem innendørs, så de kan bli store og sterke og settes ut allerede til våren!)

Og da kom jeg på at jeg kanskje skulle titte ut i hagen og se hvordan det gikk med mine egne grønnkålplanter. Og så tenkte jeg at jeg kunne tenke meg noe litt... Ja - du vet - noe man har lyst på hvis man har vært ute dagen før, og sååååå slo det meg at jeg bare kunne lage grønnkålchips! 

Mer enn inspirert av grøntguru Julie fra Julies Matblogg er disse noen nydelige små superchips.

Du trenger: 

  • 500 gram grønnkål
  • sitron
  • olivenolje
  • assortert tørket chili
  • hvitløkspulver
  • salt

Skyll grønnkålen godt. Hvis du dyrker grønnkål selv (og plukker den nå) trenger du bare tørke den og klippe opp i passende størrelse biter. Pga frosten blir strukturen i bladene annerledes og bearbeidet slik at det ikke blir så "røft" - men hvis du kjøper eller det er sommer kan du gjerne klemme litt på grønnkålen med henda, slik at den blir litt "mykere" i strukturen på den måte. 

Putt tørr, ren grønnkål i en bolle og ha over litt sitronsaft og litt olivenolje (begynn med en ts av hver og fordel med henda til alle grønnkålbitene er dekket). Bland sammen en klype salt, 1/2-1 ts chili, pluss en liten klype hvitløkspulver og fordel over chipsen. 

Ha på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen på ca 170 grader i 6-8 minutter.

NB. Jeg har stekt disse på 200, 190, 195, 160, varmluft, over og undervarme, 3Dvarme (lol, det heter det) you name it. I min ovn blir 170 grader over/undervarme 6-8 minutter (inn i varm ovn) best. Det skal ikke så mye til før de går fra å være helt vanvittige til å svi seg, og da smaker de egentlig ikke sånn kjempegodt. Prøv deg frem i din egen ovn! Heldigvis går det greit å spise opp testpartiene, det er jeg helt sikker på. GOD HELG!

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik