Sukkerfri browniekjerne med to (eller tre) ingredienser!

Driver du med 100 dager uten sukker? Da er du rå ass. Jeg pleier alltid å si, nei nei - er ikke så opptatt av godteri jeg. Men det blir jo en bit sjokolade eller tilsvarende typ HVER eneste kveld. 

Det beste jeg vet er selvsagt den halvferdige kjernen av en skikkelig heftig sjokoladekake med mørk sjokolade, masse smør og maaaaasse sukker. En perfekt brownie for eksempel. Eller en supertung "Death By Chocolate" med masse rømme. Det dumme med disse fantastiske herlighetene er selvsagt at det tar laaang tid å lage - og det er skikkelig vanskelig å ikke spise opp hele greia. Da mener jeg ikke fra mitt sedvanlige "vil-ikke-kaste-mat" synspunkt hehe.

Men! Denne saken her er virkelig helt suveren, den er det nærmeste jeg har kommet - og den lages kun av to - eventuelt tre ingredienser! På mange oppskrifter du finner på nett er det chiafrø, mandelmel og liknende i den også - men for det første syntes jeg ikke man trenger det - og for det andre legger det til en hel mengde kalorier, som jo kanskje er noe av det man ønsker seg litt vekk fra i hverdagen - ellers kunne man jo bare bakt en original kake. 

(NB, disse er ikke fri for karbohydrater, men sukkeret er naturlig)

Du trenger: (Tre ingrediens versjonen)

  • En pakke ferske medjoldadler (ikke ta de som er klemt sammen og koster 5 kroner mindre. Trust me)
  • Bakekakao
  • Revet kokos

Legg dadlene i en bolle med vann ca en time. Hvis dadlene er "små" og lyse kan det hende de bør ligge litt ekstra, det merker du fort når du prøver å presse ut steinene. 

Press ut steinene og ha dadlene (uten steiner altså) i en foodprosessor (du kan sikkert bruke en kraftig stavmikser og). Start med 1 ss kokos og 1 ss bakekakao og bland til det kommer helt sammen. Ta ut litt og smak på konsistensen. Sansynligvis må du ha i enda en ss kokos og bakekakao til, minst.

Når konsistensen er slik at den lar seg forme til en kule (og den smaker godt - er lov å smake underveis!) tar du litt kokos på en tallerken.

Ha over en ts og rull forsiktig til den er dekket av kokos. 

Sett kaldt før servering. Disse kan du enten fryse og ta frem når du vil, eller oppbevare i kjøleskap en ukes tid i lufttett boks.

Du kan også ha i litt flaksalt hvis du vil, men her i huset kutter vi ned på (sukker og) salt. 

Så! To ingrediens versjonen! Du trenger akkurat det samme - minus kokos. Fremgangsmåten er også helt lik, men du kommer til å trenge litt mer bakekakao. Du ruller dem også i bakekakao. Ha en teskje i bakepulveret, løft den ut og rull forsiktig - hvis det ikke dekker ordentlig kan du rulle den litt til. Lykke til! 

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik