Lakrispannacotta med havsalt og karamelliserte pecannøtter

Du leste riktig. Hvis du liker lakris, kan det faktisk hende denne desserten tar deg til himmelen.

Som vanlig gikk jeg til min mest trofaste kjøkkenassistent, Bjørnstjerne - da jeg lagde denne desserten til min lakrisoholiker av en ektemann, Jonas.

Vi var i alt seksten personer på middag, og jeg lagde derav seksten små porsjoner. Men her har jeg delt oppskriften i to, tipper det holder ganske perfekt til noen litt rausere porsjoner for et selskap på seks. (Hvis du ikke drikker melk kan du bytte ut med soya eller rismelk, men husk da å justere med litt mer gelatin for å veie opp fettet du "mister" via fløten.)

Du trenger: 

  • 4 dl fløte
  • 1 dl melk
  • 3 plater gelatin
  • 1 vaniljestang
  • lakrispulver (ikke sponset, kun link så dere finner!)
  • pekannøtter
  • sukker
  • vaniljesukker
  • havsalt

Ha melk og fløte i en kasserolle. 

Bland i lakrispulver, vaniljesukker, vaniljestang (delt i to og skrapet ut, husk at skrapet skal OPPI gryten!) og varm opp under mer eller mindre konstant omrøring.

Når alt er oppløst, vil fargen bli lys beige. Nå er det viktig at du smaker til, jeg startet med 1 ts lakrispulver, 2 ts vaniljesukker og 1 vaniljestang. Justerte så med ca 0.5 dl sukker og ytterligere 2 ts lakrispulver. Ha i en liten klype flaksalt for et ekstra kick. 

Legg gelatinplatene i vann, la ligge ca fem minutter og klem vannet av. 

Når fløteblandingen i kasserollen har kokt opp (følg nøye med så det ikke koker over!) og du er helt fornøyd med smaken - har du i gelatinplatene og rører til de er oppløst. Hell i porsjonskåler og la de avkjøles litt før du har plastfilm over hver enkelt og setter dem i kjøleskapet.

De bruker ca 4-5 timer på å sette seg, men som jeg har sagt mange ganger tidligere - panacotta skal ikke være fast! Den skal ha konsistensen av en fyldig kvinnes bakdel - når hun går i en trang kjole på høye hæler. Kom gjerne med eksempler på bedre bilder om du har noen, hehe :)

Rist pecannøtter i ovnen på 180 grader ca 10 minutter. 

Ha sukker, litt vann, litt vaniljesukker og pekannøttene i en stekepanne og rør rundt til sukkeret har karamellisert seg rundt pekannøttene. Avkjøl på bakepapir, knus lett og strø over den ferdige panacottaen før servering. (Vil du vite hva jeg mener med "litt" - må du fortelle hvor mye pekannøtter du bruker!) Still gjerne spørsmål i kommentarfeltet her, på facebook, instagram eller snapchat - brukernavnet der er: piaskevik

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik