Hjemmelaget sjokolade og magisk kakao

Det høres kanskje dramatisk ut - og det er det vel egentlig også. Men jeg begynte først å lage hjemmelaget sjokolade da mamma lå for døden i fjor sommer. 

Grunnen? Vi så, og vi forstod at legevitenskapen ikke kunne redde henne. Sykdommen hennes var så aggresiv, så hurtig, at det tok under fem måneder fra hun fikk diagnosen til hun døde. 

Det var så lite vi kunne påvirke. Derfor gikk mine søsken og jeg "all in" der vi kunne - for eksempel når det kom til hva hun spiste. Du aner ikke hvor mange timer jeg har brukt på å lese om mat som "liksom" skal være krefthemmende, mens mamma lå og sov i sengen vedsidenav meg. Og vi prøvde alt. Eller, det vil si - vi fikk mamma til å prøve alt.

Hun måtte teste den ene retten etter den andre, gazpacho med hampolje, hvitløksuppe (mye bedre enn det høres ut som!) store mengder grønn te, grønnkålditt og grønnkåldatt - og ikke minst - hjemmelaget sjokolade. 

Nå er det jo ikke egentlig slik at jeg tror man kan kurere kreft ved å spise kald tomatsuppe eller hjemmelaget sjokolade. Men - det jeg tror hjalp - var at mamma så hvor mye vi gjorde i våre desperate forsøk for å beholde henne. Selv om vi fikk altfor lite tid sammen, så levde hun en hel måned lenger enn prognosene sine. Jeg velger å tro at hun denne måneden overlevde på luft og kjærlighet. Og litt på hjemmelaget sjokolade. 

Du trenger: 

  • Kakaomasse
  • Kakaosmør
  • Agavesirup/lønnesirup eller honning

Litt tidkrevende, men ellers ganske enkelt! Begynn med en liten porsjon, så kan du justere etterhvert ettersom du finner ut hvor sterk eller søt du liker sjokoladen - den smaker ganske annerledes enn "butikksjokolade". Jeg foreslår å begynne med kanskje  60 gram kakaomasse og 30 gram kakaosmør. Det er en fin tommelfingerregel at du har ca dobbelt så mye kakaomasse som kakaosmør. 

Smelt over vannbad på medium/svak temperatur. 

Det tar absolutt ikke lang tid!

Når alt er smeltet har du i agave eller lønnesirup eller honning.

Start med en spiseskje, rør godt inn, smak (hihi) og fortsett til du syntes den er søt nok.

Ha blandingen i former og sett i kjøleskapet til de har stivnet. En favoritt her i huset er å bruke noen skjeformer, så blir sjokoladen om til magisk kakao hvis du rører med den ut i varm melk. 

<3 Mamma <3

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik