Safranpannacotta med kardemomme og appelsinfest

Dette er en superenkel, men skikkelig stilig dessert - sist servert her i huset på påskeaften til stor suksess. (Om jeg får si det selv, da altså) Aller best er det jo nesten at du lager den på en halvtime etter frokost - og så bare raskt setter den sammen mens noen andre rydder påskemiddagen av bordet.

I påskefargens ånd måtte jeg jo bruke safran til flere av rettene - både forretten som ble en skikkelig digg safranrisotto - og denne lille saken her såklart. Safranen fikk jeg i gave av moren til en søskenflokk jeg er venn med - som inviterte oss på tidenes mest vanvittig fantastiske iranske søndagsmiddag litt tidligere i vinter. 

For noen måneder siden, hadde jeg gjennomført mitt nye, månedlige ritual - nemlig å gå innom Aesop og kjøpe en ny såpe. Jeg vet, det er en utrolig og unødig dyr såpe - men den lukter sååå godt! På vei hjem merket jeg at flere som gikk forbi luktet veldig godt, men det var først da jeg traff en bekjent og stoppet opp for en prat at jeg innså - det var såpeposen min som luktet så godt! En varm, eksotisk lukt med sterkt preg av kardemomme. Det tok ikke lang tid før jeg var tilbake på Aesop for å kjøpe parfymen Marrakech Intense! Det er så sprøtt med lukt og minner, kardemomme jukser kanskje litt ekstra da den minner om nybakte boller som jo liksom er vår standardmåling for lykke haha - men det slo meg at jeg nettopp derfor må bruke kardemomme mer, og ikke bare som parfyme!

Jeg har laget såpass mye pannacotta at jeg her tok sjansen på å slumpe litt. Syntes konsistensen var suveren! Men husk å smak til fløteblandingen før du har i gelatin, ha gjerne i litt mer av det ene eller det andre hvis du syntes det trengs.

Du trenger (8 medium/små porsjoner)

PANACOTTA

  • 5 dl fløte
  • 3 dl melk
  • 5 plater gelatin
  • 1 smågenerøs klype safran
  • 1-3 ts kardemommepulver
  • 1-3 ss sukker
  • 1 vaniljestang

Bland sammen fløte, melk, safran, kardemomme, sukker og vanilje. (Del podden i to, skrap ut frø og ha alt sammen i fløtemelken). La koke forsiktig opp. Smak til og juster til du syntes smaken er perfekt.

Ha gelatin i vann ca fem minutter, så klemmer du av vannet og bland i fløtemelken under omrøring til det er oppløst. La dette avkjøles litt før du har det over i porsjonskåler, dekker med plastfilm og avkjøler. 

Jeg severte pannacottaen med appelsinsalat (rett og slett "appelsinfilet") og en appelsin/safran/vanilje sirup bestående av ca 2 dl appelsinjuice, 1 dl hjemmelaget vaniljesukker med vaniljestenger og en liten klype safran. Kokes forsiktig ned til sirup.

God påske, venner!

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik