Frokostgrøt av kuttet havre

Havregrøt er noe av det beste, sunneste og rimeligste man kan spise til frokost. Ikke rart at det er så populært! Grøten jeg har testet i dag er fra iHerb, har vunnet VM i havregrøt (tuller ikke!) og hvis du vil prøve den, finner du en lenke nederst i innlegget :)

En av mine favorittgrøtmakere er kokebokmaskinen Julie "Chiku" Ilonas Balas som står bak den superfine Julies Matblogg. Chiku har lenge vært en iherdig grøtambassadør, og det er takket være hennes kreative grøting at jeg alltid har frysetørret bringebær i skapet!

Selv har jeg spist havregrøt til frokost omtrent hele livet - og til tross for at jeg nok er litt mer gnien med toppingen til mine barn (syltetøy til en og honning eller lønnesirup til den andre) enn min mor var med oss (smør og sukker, hihi) - det er en tradisjon jeg syntes det er veldig hyggelig å videreføre.

Og i disse tider hvor vi desperat forsøker å finne tilbake til røttene som et slags nærmest lydløst tilsvar til en verden på bristepunktet - måtte jeg selvsagt teste å lage havregrøt av kutta og økologisk havre - den originale havren.

Først og fremst - det tar veeeldig mye lenger tid.

Jeg startet allerede kvelden i forveien, med å legge havren i vann, røre litt og sette kjølig for å la dem svelle iløpet av natten.

En "vanlig" tilbredelse tar ca 20-30 minutter, så jeg tenkte å spare inn en god del tid - men det ble fortsatt 15 minutter med røring for å få en god, kremet grøt til frokost dagen derpå.

Konklusjon: Altså - dette er som sagt en havregrøt - ikke en heller bare - dette er DEN havregrøten som har vunnet VM for beste havregrøt - det er klart det er en veldig, veldig god grøt. Med det sagt - så merker du sannsynligvis ikke den helt store forskjellen klokken halv syv om morgenen, annet enn at du muligens blir litt forsinka. Anbefales til helgefrokost!

Dette innlegget er forøvrig ikke sponset, men hvis du bruker rabattkoden HLZ728 – får både du og jeg rabatt neste gang vi handler. Vil du også teste verdens beste havregrøt, kan du kjøpe den her,  den koster litt i overkant av 36 kroner for 680 gram.

Husk å sjekke toll.no for dagens valutakurs, og legg deg alltid litt under 350 kroner inkludert porto. 

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik