Ovnsbakt spinat med vårløk & pinjekjerner

Hvor skal vi begynne? Kan et tilbehør som er så raskt å tilbrede, så enkelt å kaste sammen, som koster så lite å lage og ser så unektelig fresht ut smake sååå godt? Heldigvis!

Du trenger: (ca 2 voksne og 2 barn)

  • 1 pakke fersk spinat
  • 3 vårløk (jeg brukte årets siste fra hagen!)
  • 1-2 ss sitronsaft
  • 1-2 ss olivenolje
  • 1 klype salt
  • 1 liten neve pinjekjerner
  • 1 liten neve noe søtt eller fruktig; granateplekjerner/sultaner/tørka tranebær ol

Vask spinaten godt.

Kutt vårløk i tynne strimler (spar på det hvite nederst på "bunnene" og sett dem i vann, da vokser hele vårløken ut igjen!) og bland god sammen med spinat, olivenolje sitronsaft og salt. (Dersom du ønsker, kan du selvsagt også ha over andre smakstilsetninger enn salt og sitronsaft) 

Ha over på et rent stekebrett.

Bak i ovnen på ca 175 grader i ti minutter, eller til bladene har "kollapset". Rør gjerne rundt i spinatblandingen midtveis og demp varmen hvis bladene begynner å svi seg i kantene.

Når spinaten er ferdig - har du den over i en bolle, og topper med pinjekjerner (eller noen andre rista nøtter du liker) og noe søtt - jeg brukte granateplefrø fordi jeg hadde det tilgjengelig - men minst like godt blir det med tørka tranebær, sultaner eller liknende. 

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik