Sylta sjalottløk med laurbær & stjålet timian

Gledelig jul!!! Å, vi har så mye å snakke om kjære venn! Gleder meg til neste år allerede. 

Men før vi snakker om å bo i et hus hvor 50 % totalrennoveres (mens man bor der), om hvorfor årets juleribbe fra Knut (som har byttet navn og pimpet opp hjemmesiden!) ble bedre enn noensinne tidligere (SALTVANNSBAD) - at jeg endelig fikk mitt livs drømmestavmikser i julegave (<3 BAMIX <3 takk, svigermor!!!) og alt det andre - så har vi en middag å planlegge. Årets siste.

Vi har vekslet mellom vilt og kalkun de siste 7-8 årene, med selvskutte ryper som en absolutt høydare og kalkun i toasterovn i Beijing som et absolutt nederlag. I år blir det stek av rein! Har allerede hentet inn sousvide anbefalinger fra det stødig tempererte vannbadets far (og min venn) Olav, alias Hobbykokken

Uansett! Jeg skal skrive mer om nyttårsmenyen senere - enn sålenge skal du få oppskriften på et av 6 tilbehør til reinsdyrsteken; sylta sjalottløk med laurbær & timian. Du trenger med andre ord ikke stjele den fra naboen (Hei, Grete!) selv om jeg gjorde det. Og husk at du (som alltid) bare kan snappe meg hvis det er noe du lurer på underveis (piaskevik) jeg er ikke alltid like pedagogisk i oppskriftene :)

Du trenger: 

  • 5-15 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk per sjalottløk
  • hvitvinseddik
  • epleeddik
  • sukker
  • salt
  • laurbærblad (2-3 stk)
  • timiankvaster (3-5 stk)
  • vann

Rens og kutt løk og hvitløk i skiver.

Sterilisert glassene du skal oppbevare løken på, enten ved å dampe i dampovn, eller koke. Husk å også sterilisere en hullete sleiv eller liknende som du fisker opp løken av om få trinn!

Bland sammen vann, eddik, sukker og salt og smak til du syntes det smaker godt. Jeg brukte ca 2/3 eddik og 1/3 vann, da blir den ganske stram, men jeg liker den sånn! Ha i krydderene og kok opp. Bland i løken, la putre i etpar minutter og avkjøl litt så glassene ikke sprekker.

Ha over på steriliserte glass som du lukker og setter på hodet til de er helt avkjølt. 

Oppbevar i kjøleskapet minst 24 timer før servering! Og godt nyttår, kjære venn!

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik