Lun spinat med salthakket hvitløk

Hahahaha! Nå tenker du kanskje at det har rabla helt for meg, men niks - salthakket hvitløk er en seriøst helt reel ting - som du rett og slett må begynne med om du ikke allerede gjør det. 

Hvorfor? Flere grunner. Først og fremst fordi det bare er enklere. Når du strør over litt salt mens du hakker hvitløk, så er det rett og slett mindre krevende å hakke den. Saltet hjelper til med å hindre hvitløksbitene i å feste seg, både på kniven, og skjærebrettet. 

Men! Det er også en grunn som kanskje er enda bedre - vi vet jo at hvitløk smaker sterkere jo mer finhakket den er. Bitterheten kan for noen være nærmest kvalmende med tradisjonell hvitløkspresse, for ikke å snakke om hvis man velger å raspe hvitløken. Hvorfor? Fordi hvitløken blir sterkere i smak etter hvor mange av hvitløkscellene som blir eksponert på en måte. Skjønner?

Uansett - hvis du strør over litt salt, så bidrar det til å trekke ut noe av væsken fra hvitløken, og den blir rett og slett mindre bitter! Akkurat som man gjør med "unge" auberginer som kan være vanvittig bitre. 

Dagens oppskrift - nok et tilbehør - har i mange år vært en teoretisk favoritt for meg. Elsker jo hvitløk! Elsker jo spinat! Elsker jo olivenolje! Elsker jo sitron! Men som oftest når man får sautert spinat servert - jeg må være ærlig - så smaker det bare sterk og bitter hvitløk! Men... Etter at jeg begynte å salthakke hvitløken - er dette blitt en favoritt også IRL.

Du trenger: 

  • 1 pose spinat (Ta ferdig vasket hvis du kan! Å vaske spinat er noe himla tidkrevende mas)
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1/2 sitron
  • 1 klype salt
  • olivenolje

Kutt hvitløk med salt. La "hvile" i ca 10 minutter, mens du skyller spinaten (en gang til). Har sagt det før, men sier det igjen - jeg grøsser fortsatt over tanken av å vaske spinat. SÅ mange små sandkorn! Så kaldt vann! Så uhelbredelig kalde hender.

Fres hvitløken i olje. Er du redd for at retten blir for salt, eller lager mat som en masse småttinger skal spise - kan du skylle hvitløken kjapt i vann for å kvitte deg med saltet etter at det har gjort "nytten" sin. (I en te-sil for eksempel)

Ha over spinat litt etter litt - fyll på ettersom den kollapser. Skvis over sitron og server som tilbehør til en mengde godsaker - i dag skal vi spise det til fersk Skrei!

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik