Sataysaus - by any other name would taste as great

Godt nyttår! Tenk at du er her fremdeles, det syntes jeg er fantastisk, tusen, tusen takk.

Selv om det kanskje ikke har sett sånn ut her, så har jeg både laget og spist utallige måltider siden jeg sist postet noe. Men nå er det nytt år, og nye sjanser for alle som vil ha. Jeg vil ha!

På nyttårsaften hadde en av mine kjæreste venner et forsett jeg lot meg inspirere veldig av, nemlig å forvente mindre av seg selv. Så istedenfor å invitere søsknene mine (som jo er styremedlemmene, innholdstrategene og smaksdommerene bak matvrakbloggen) på styremøte og lage en storslått comebackstrategi - så skal jeg rett og slett velge meg et realistisk mål;

Jeg skal poste to ganger i uken. Det føles iallefall som et realistisk mål akkurat nå - og selv om mine dager blir tirsdag og torsdag i ukene som kommer - så begynner jeg i dag - med sausen til morgendagens middag.

Det vi skal lage i dag er en slags sataysaus - uten satay da, som egentlig er navnet på spydet med grilla kjøtt denne sausen skal omslutte - men i min "versjon" bruker jeg den som et bindeledd i mandagsmiddagen: Sobanudler med brokkoli og sukkererter. 

 

 

Du trenger: 

  • Saften av 1/2 sitron (eller mer!)
  • 1 ss sesamolje
  • 1-2 ss rød currypaste
  • 1-2 ss hakket hvitløk
  • 1-3 ss soyasaus
  • 3-4 dl kokosvann (eller melk, hvis du vil)
  • 3-5 ss peanøttsmør

Stek hvitløk blank, ha i currypaste og la surre litt før du har over kokosvann og peanøttsmør. Gi et oppkok, og smak til med soya, sitron og sesamolje til du syntes den er skikkelig, skikkelig god. Du kan selvsagt smake til med både chili og salt, men vi prøver å ta litt hensyn til at barna ikke elsker sterk mat like mye som... Eh, meg.

Jeg skal ha den over sobanudler i morgen, som jeg koker al dente, så de kan suge til seg litt av den gode sausen og. Damp sukkererter og brokkoli i lettsaltet vann, og voila!Digg, god, rask, mettende, hjemmelaget og kjøttfri middag. Ganske rimelig og, egentlig! 

Sees på tirsdag, da!

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik