Ninjapasta!

Kjøttfri mandag! Vi pleier ofte å ha flere kjøttfrie dager i uken altså, men litt er bedre enn ingenting.

Barna mine gir meg karakter på middagen. Hver dag. Det er tommel opp, tommel ned eller en lettere skuffet tommel midt i mellom. 

Vi leker ikke med maten, men noen ganger kan det være gøy å integrere litt lek i middagen likevel. Som denne pastaen. Jeg virkelig elsker spinat - men av barna - fikk spinatrett etter spinatrett  tommel ned eller tommel i midten. SELV om de smakte veldig godt! Løsningen?

Kult navn. Og det var alt som skulle til. Mine damer og herre, store og små: Den første spinatretten som noensinne fikk tommel opp hos oss: NINJAPASTA:

Du trenger: (Ca 2-3 barn + 2 voksne)

  • 2 rødløk
  • 3-5 fedd hvitløk
  • saft av 1 lime
  • 4-500 gram frossen spinat (eller 2 poser fersk)
  • 150 gram nøytral kremost
  • 1 dl grønnsakskraft
  • pasta
  • parmesan
  • olivenolje

Kutt løk og hvitløk, stek på medium varme til løken blir blank. 

Ha i spinaten, grønnsakskraft og limesaft.

La koke opp og småputre til den overfladiske væsken har fordampet. Bland i kremost og bland lett med stavmikser eller blender. 

Kok pasta, sil og bland i sausen. Topp med revet ost. Få tommel opp, med kommentaren: 

"Mamma, nå har spinaten nådd sitt fulle potensial"

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik