Verdens beste blomkålsuppe!

Å lage hjemmelaget blomkålsuppe er både supergodt, mye sunnere enn pose såklart - og veldig, veldig enkelt. Her følger to oppskrifter på blomkålsuppe - en rustikk - og en litt mer forseggjort. Eller - det er vel mer en oppskrift, to utganger.

Du trenger:

  • Tre blomkålhoder
  • 2 dl (ca) bechamel med masse djion sennep
  • 1 liter kraft (vegetar eller kylling)
  • 0,5 liter melkefløte (60/40)
  • 3 medium/ 5 små sjalottløk grovt kuttet.

Stek løken i olje til den blir blank. Ha i kraften + grovhakket og renset blomkål.

La dette putre til blomkålen er god og myk, og smaken av blomkål er hovedpreget i kraften.

Alt ettersom hvor lenge du har latt suppen putre, hva slags steketopp du har, hva slags smaksbilde du liker ol - ha i fløtemelken når du syntes kraften er hakket for hvass for å være en suppe i seg selv. La dette putre i 15-30 minutter på medium varme.

Så er det valgets kval - egentlig har du nå en fiks ferdig suppe. Ta ut litt av væsken og bland sammen med bechamelen til den blir jevn og flytende. Så blander du den tilbake i suppa - dette for at det ikke skal bli klumper.

Men! Hvis du vil raffinere den litt, kan du sile ut væsken, og kjøre denne + halvparten av blomkålkjøttet i en blender. Da holder det også å bare blande i bechamelen, da den blir jevnet av den (forhåpentligvis) kraftige blenderen.

Resten av blomkålkjøttet rører du inn i denne ferdige suppen.

Server slik du liker den best, enten naturell, eller så kan jeg tipse om at både dryss med god olivenolje, trøffelolje - eller mitt siste oppheng som jeg vil putte på absolutt alt, kanskje spesielt sjømat; karri - alle er veldig gode toppings.

Jeg gikk for en kombinasjon av karri og olivenolje <3

NB - Det kan ikke sies for ofte; vi som har små barn må få ha et salt-disclaimer-forbehold. Jeg prøver til den grad det går å salte "etterpå" - det er også utgangspunktet for denne oppskriften - men bruker du en ferdig kraft er de ofte mer enn salte nok.

Ps. Denne oppskriften er ikke beregnet på en person på ordentlig, altså.

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik