Kristins superfreshe tomatpai!

Før i tiden var det veldig vanlig at vi "hjalp" hverandre med middag. Det gjør vi ikke lenger! Iallefall svært sjeldent uten å ta betalt for det - men det finnes fortsatt noen ildsjeler, hehe. En av dem er min venninne Kristin - som gjerne kommer på besøk OG lager middag hvis jeg er overbelastet med hverdag. Her er oppskriften på en av hennes største suksesser: 

Du trenger: 

  • 4-6 plater butterdeig
  • 6-800 gram tomater (gjerne litt forskjellige typer!)
  • 2-4 fedd hvitløk
  • en liten neve fersk timian
  • en liten neve basilikum
  • salt + pepper + olivenolje

(Smaker selvsagt aller best når den deles med en god venn)

Kjevle ut butterdeig til rektangler og lag en forhøyet "kant" langs siden. Prikk med gaffel.

Kutt tomater, ha over finhakket hvitløk, timian og basilikum, olivenolje, salt og pepper. Bland alt sammen i en ildfast form.

 Bak  i ovnen på ca 180 grader i ca 30 minutter, eller til tomatene har falt sammen.

Stek butterdeigstrianglene i ovnen på 200 grader, til de blir gylne og sprø. Ta ut av ovnen, fyll på med tomatfyllet - spis. Høres enkelt ut - er magisk, også uten tidsklemme.

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik