Nydelig, hjemmelaget tomatsuppe - god nok for de barna.

Denne tomatsuppen er så god! Fresh, sunn, frisk og likevel rund og full av sødme. Men det er ikke det beste av alt. Den kan slenges sammen på virkelig null, komma, niks.

En historie fra hverdagen følger.

- Unger, i dag skal vi ha tomatsuppe til middag, tror dere ikke det blir deilig? (Med andre ord - de har hele dagen på å forbrede seg på at tomatsuppe til middag - jo det blir deilig.) Datter på seks repliserer skeptisk - Men mamma, da må du ta bort posen. - Hæ? - Da vi var på leirskole fikk vi tomatsuppe med pose, og den var ikke noe god, så jeg vil helst at du tar ut posen av tomatene først. (Far og jeg veksler lattermilde blikk over en yttergang full av kaos og regntøy) - Avtale.

Du trenger: 

  • 3 bokser hermetisk tomat
  • 1 stor sjalottløk/ 2 små
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 2 toppede ss tomatpure
  • 3-5 dl grønnsakskraft
  • tørket oregano
  • olivenolje
  • honning

Grovhakk løk og hvitløk, surr kjapt i olje.

Ha i tomatpure og rør rundt på medium sterk varme i etpar minutter.

Ha i bokstomatene og la dette putre i alt fra ti minutter til så lenge du klarer å vente.

Ha i kraft, smak til med honning og tørket oregano - gi et oppkok og kjør fint med stavmikser.

Ikke glem kokt egg og eventuelt makaroni! Jeg hadde litt melk i suppen til barna, da blir den litt mildere, og ikke minst - ikke så varm!

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik