Rødbetepizza med geitost og kapers

Basert på verdens beste pizzadeig- her er en enkel, supergod og hjemmelaget pizza som er tullete enkel å lage, smaker nydelig - og i tillegg ser HELT vanvittig kul ut.

Jeg er helt gal etter rødbeter om dagen. Sylta rødbeter, saltbakte rødbeter, rødbeterisotto, forleden lagde jeg noen cashew og rødbeteburgere som snart skal deles her - og ikke minst - rødbetepizza!

Den lages på nøyaktig samme måte som en vanlig pizza, du bare bytter ut litt av vannet i deigen med rødbetejuice. Du kan selvsagt lage den selv, men jeg kjøper en fra Helios fordi mine hvitolja benkeplater i eik ikke elsker rødbeter like mye som meg.

Jeg tar (som ofte ellers) utgangspunkt i den brilliante pizzadeigoppskriften til min venn og Radiomatkollega Andreas Viestad. 

Du trenger: (til 2 medium store porsjonspizzaer)

  • 4 dl fint hvetemel
  • 4 ss olivenolje
  • 1 dl rødbetejuice
  • 1/2 dl vann
  • 15 gram fersk gjær eller en raus teskje tørrgjær
  • 1 ts salt

Til topping/fyll:

  • Geitost! Jeg blandet chevre og den faste geitosten fra butikken. (Er flere varianter nå om dagen tror jeg)
  • Kapers
  • Sylta rødbeter

Bland det tørre, ha i det våte og elt i minst 8-10 minutter på medium hastighet. Skulle du være en så rå og sterk person at du velger å elte for hånd vil jeg anbefale deg å ha på hansker! Som du ser av bildene bruker jeg også stålbollen og ikke de hvite i plast. La heve på lunt sted til (minst) doblet i størrelse, ca 1 time.

Du kan lage denne med vanlig tomatisert pizzasaus også, og du kan smøre bunnen med litt creme fraiche om du vil - men selve pizzaen blir litt fuktigere enn vanlig pga rødbetejuicen, så du trenger ikke lasse på mye ekstra saus for å unngå at den blir tørr iallefall. Du kan med fordel kjevle denne pizzaen ganske tynt!

Jeg lånte naboens pizzastein (har den fortsatt btw, bare å komme innom og hente, Malin) og stekte på ovnens høyeste temperatur i 5-8 minutter. Husk å la pizzaen hvile litt på rist!

Pizzaen på bildet under fikk tomatsaus, blåmuggost og bacon i tillegg. More is more!

Sulten på mer? 

Følg gjerne matvrakbloggen på facebookinstagram eller legg meg til på snapchat: piaskevik